Sunt sigur că deseori ați auzit vorbind despre SEO, mai bine zis despre Optimizare sau Promovare SEO, și despre importanța pe care o are SEO pentru poziționarea unui Web Site în motoarele de căutare. Cel mai probabil că așa și este, deși este posibil să nu înțelegeți adevăratul sens al acestei discipline al marketing-ului online. La fel, sunt mai mult ca sigur că sunteți un utilizator al internetului familiarizat cu motoarele de căutare și anume cu Google (cel mai probabil, datorită lui ați ajuns acum aici).
Acesta din urmă, precum și alte motoare de căutare, reprezintă locul în care atât dvs., cât și mulți alți utilizatori, realizați unele acțiuni necesare pentru găsirea informației de care aveți nevoie și/sau a unor site-uri care răspund nevoilor dvs. de informare sau de consum. Ceea ce fac motoarele de căutare, în general, este de a indexa conținutul diferitelor adrese URL în bazele lor de date și apoi să le afișeze în rezultatele lor de afișare (în funcție de intenția căutării noastre).
Cât de important este Optimizarea SEO pentru afacerea ta sau Web Site-ul pe care îl ai?
Acesta este momentul în care SEO (Search Engine Optimization sau poziționarea în internet) intră în joc, pentru a transforma motoarele de căutare în aliații noștri în lupta pentru stimularea vizibilității și pentru atragerea noilor vizitatori către Web Site-ul nostru sau oricare alt produs de-al nostru în internet.
Deci, cred că cel mai bun mod de a face primii pași și de a înțelege lumea optimizării SEO, decât o definiție scrisă din carte, este să cunoașteți câteva din conceptele și factorii de bază care intră în joc în acest subiect.
După vorba unui fost profesor de-al meu ˜Să purcedem la lectură˜.
„SEO (optimizarea în motoarele de căutare) reprezintă setul de tehnici care vizează îmbunătățirea vizibilității și poziționarea organică a unui site în rezultatele pe care le afișează un motor de căutare.”
Această îmbunătățire sau optimizare a „pozițiilor” unei pagini web (în cadrul listelor cu rezultatele organice ale motoarelor de căutare) se obține printr-un set de acțiuni pe care trebuie să le facă și să le implementeze administratorii site-ului vizat. Aceste acțiuni sau optimizări cuprind o serie de tehnici On-page (SEO în cadrul aceleiași pagini web) și Off-page (SEO în afara paginii web).
Tehnici SEO On-page și Off-Page
Alegerea cuvintelor cheie
Alegerea cuvintelor cheie trebuie făcută și gândită în așa mod ca potențialii clienți să ne găsească anume pe noi în toată rețeaua internetului. Când setăm cuvintele cheie, trebuie să ne punem în locul clientului nostru, să ne gândim cam cum ne-ar căuta el. La fel, trebuie să facem o analiză, ca să vedem cum caută clienții potențiali, la care dorim să ajungem și noi, serviciile sau produsele asemănătoare. Pentru asta sunt o mulțime de tehnici și instrumente despre care o să vorbim mai detaliat în alt articol.
Setarea corectă a anteturilor H1, H2, H3…
Anteturile H1, H2, H3 și restul (personal cred că anteturile H4, H5 – deja nu mai sunt atât de relevante) sunt unul dintre cele mai puternice instrumente pe care le avem la nivel de SEO, pentru a le spune și a le indica motoarelor de căutare care este conținutul web site-ului nostru. Cu toate acestea, deși conceptul anteturilor este destul de simplu, nu toți cunosc să le dea o utilizare corectă.
Conținutul relevant și de calitate
Ce înțelegem prin ”un conținut relevant” – un conținut care este util și interesant pentru utilizator. Datorită conținutului, dorim să ajungem la clienți sau la audiența noastră și să-i atragem atenția, iar scopul nostru este să interacționăm cu ei. Este foarte important:
- Fii original
- Scrie pentru persoane și nu pentru Google
- Oferă informație relevantă
- Textele să fie ușor citibile
- Folosește cuvintele cheie cât mai natural posibil
Calitatea link-urilor externe și interne.
În primul rând, trebuie să fie clar ce este un link. Un link este doar o legătură sau o adresă web care, odată ce am făcut clic pe ea, ne direcționează către o altă pagină. Acea pagină de destinație poate fi în același domeniu sau web-site, ceea ce înseamnă că vorbim despre un link intern. Sau ne poate direcționa cu totul către alt web site, în acest caz ne referim la un link extern.
Arhitectura site-ului web
Exact ca și arhitectura tradițională, unde se proiectează și se iau în calcul toate elementele necesare pentru a coordona construcția unei clădiri, arhitectura Web este un conglomerat de acțiuni care vizează dezvoltarea web și optimizarea site-ului pentru poziționare. Toți știm că nu poți să construiești un acoperiș fără o structură bună care să-l susțină, la fel și aici, nu poți să creezi un site web haotic și să aștepți să se poziționeze bine.
Viteza de încărcare
Deja cunoaștem că optimizarea SEO a unei pagini web ține de mai multe elemente. Unul din elementele principale și chiar foarte important în ultimul timp este și viteza de încărcare a site-ului. După statistică, mai mult de 25% din utilizatori pleacă dacă pagina web se încarcă mai mult de 4 secunde. În ultimii ani, tot mai mult, Google dă preferență paginilor web care se încarcă repede, așa că trebuie să atragem mare atenție la optimizarea vitezei de încărcare a site-ului nostru.
Experiența utilizatorului
Experiența utilizatorului se referă la modul în care persoana se simte atunci când se află și navighează pe site-ul dvs. Acest lucru se referă la ușurința cu care persoana reușește să-și îndeplinească sarcinile, să găsească informația necesară, să completeze un formular, să realizeze o cumpărătură etc. Nu este întotdeauna ușor să înțelegeți exact cum merge experiența utilizatorului. Cu toate acestea, există mai multe mecanisme și tehnici care pot ajuta foarte mult.
Autoritatea site-ului.
Este autoritatea sau relevanța unui domeniu sau a unei pagini web cu privire la restul paginilor web din lume. În general, acest factor SEO este determinat de numărul de link-uri sau de domenii de referință externe care fac legătură cu pagina web în cauză. Această autoritate este una dintre principalele valori și factorul principal în cadrul oricărei strategii SEO Off-page. Prin urmare, cu cât este mai mare această autoritate, cu atât va fi mai bună poziționarea pe web și cu atât mai mari vor fi șansele dvs. de a apărea în pozițiile de top ale motoarelor de căutare.
CTR (Click Through Rate)
CTR (mai este cunoscută ca Rata de clic) este numărul de clicuri pe care le obține un link (o adresă web) cu privire la numărul de afișări. Acesta este întotdeauna calculat ca procent și este o metrică folosită în mod normal pentru a măsura impactul unei campanii de publicitate în online. Google la rândul său, măsoară cât de relevant sau atrăgător este site-ul web. Aceste date le putem obține foarte ușor cu ajutorul Google Search Console.
Optimizarea SEO este un pilon al marketing-ului online
Pentru majoritatea oamenilor, este mai dificil să vadă lucrurile împreună, ca un tot întreg. Prin urmare, și atunci când vorbim de strategii de marketing online, mulți cred că totul merge separat, optimizarea SEO, promovarea PPC, promovarea SMM etc . SEO face parte dintr-un plan de marketing online complex, care include, de obicei, promovarea în rețelele sociale, e-mail marketing-ul, video marketing, campanii AdWords și alte activități.
Care sunt Beneficiile SEO?
Haideți să ne gândim un pic la noi când realizăm o căutare în Google. Nu-i așa că, în principiu, ne uităm la rezultatele apărute pe prima pagină? La fel face și majoritatea utilizatorilor, tind să viziteze unul dintre primele 10 site-uri sugerate de către motorul de căutare. Prin urmare, apariția în pozițiile de top este o garanție pentru site-ul nostru web de a primi un număr mult mai mare de vizitatori. Dacă să vorbim în linii generale, SEO poate avea o rentabilitate mult mai bună a investiției (ROI) decât alte forme tradiționale de publicitate sau anunțuri tipărite. Acest lucru poate fi atribuit faptului că atrage oamenii atunci când caută deja un produs specific sau serviciile de care au nevoie și sunt oferite de o companie.
Care este scopul final al poziționării SEO?
Am spus că obiectivul acestei discipline este de a ne îmbunătăți pozițiile în rezultatele oferite de către motoarele de căutare. Dar această optimizare a poziționării SEO a site-ului nostru are ca scop, mult mai important decât simpla îmbunătățire a vizibilității, de a spori calitatea traficului organic pe care îl primim, astfel încât să putem crește conversiile site-ului nostru. Fără SEO, site-ul nostru va fi aproape invizibil și, prin urmare, inexistent în ochii potențialilor clienți sau cititori.
CELE MAI NOI ARTICOLE
SEO ON PAGE
Salutare prieteni. Când vine vorba despre SEO, cred că mulți știu că optimizarea SEO este împărțită în două părți: SEO On Page și SEO Off Page. Astăzi vreau să analizăm anume tehnica On Page și să vă dau un mini ghid a pașilor de urmat pentru o optimizare eficientă....
7 Tendințe de Optimizare SEO 2019
Astăzi vreau să vorbim despre tendințele de Optimizare SEO din anul 2019. După cum poate știți, lumea marketingului online se schimbă vertiginos de la an la an, nici Optimizarea SEO nu rămâne în urmă, datorită ponderii majore care o are în această ramură. Schimbarea...
Felicitare Anul Nou 2019
La sfârșit de an, cred că toți măcar pe o clipă se gândesc la cum a fost anul care a trecut, se pune pe balanță ce am reușit să facem și ce nu am reușit. Pentru mine și familia noastră a fost unul dintre cei mai buni ani din viață: am reușit să ne mutăm la casa mult...