Investiția în marketingul online a devenit ceva indispensabilă pentru orice companie de astăzi. Nu contează dacă sunteți o companie mică, un start-up sau o companie mare, dacă nu sunteți prezent în on-line, înseamnă că lăsați de dorit la tema competitivitate cu restul companiilor care își desfășoară activitatea atât în lumea online, cât și offline. Deși este adevărat că tot mai multe companii în ultimul timp alocă resurse pentru ași dezvolta afacerea și a fi prezenți în online, încă sunt companii care nu se gândesc la asta, sau nu se gândesc serios la asta în viitorul apropiat. Cauza poate fi parțial datorită lipsei de experiență sau ignoranța pe care o au vizavi de acestă ramură de marketing, care este totuși relativ nouă.
Dacă faceți parte din grupul care vă gândiți să investiți sau să creșteți bugetul pe care îl alocați pentru marketingul online, va fi util să cunoașteți câteva aspecte importante, cum ar fi instrumentele pe care le puteți utiliza pentru a vă sprijini sau strategiile de implementare pe care le puteți urma.
În cadrul instrumentelor principale ai marketingului online se află Site-ul Web, Strategii de Optimizare SEO, Promovare SEM sau PPC, Blogul, activitatea și Pagina companiei pe rețelele de socializare, Email Marketing etc. Când intenționați să faceți o anumită acțiune, să implementați un anumit instrument de marketing online, este foarte bine să aveți idee măcar în linii generale de aspectele și specificul principal ale fiecărui instrument de promovare în online.
Creare Site Web
O pagină web este ușa , este cartea de vizită a unei companii, este vitrina unui magazin fizic. În final, aici este unde utilizatorii vor achiziționa produsele sau serviciile dvs. Este foarte important ca web site-ul dvs. să fie atractiv, să aibă un design și o structură care să invite să rămâi pe el și nu îi face pe vizitatori să fugă în teroare atunci când intră (acest lucru va contribui și la poziționarea pe care o veți avea în motoarele de căutare). Pentru aceasta, este foarte important să studiați publicul la care doriți să-l adresați, să-i cunoașteți gusturile și preferințele și să vă adaptați site-ul. După ultimele statistici, vizitele pe un Web Site, se fac deja în proporție de peste 60% de pe telefonul mobil. Dacă site-ul web nu este adaptat, utilizatorul intră și pleacă la concurența dvs.
Optimizare SEO SEM PPC
Poziționarea în motoarele de căutare este împărțită între SEO și SEM sau PPC. Este bine sa știi diferența dintre aceste cuvinte:
SEO – Search Engine Optimization
Are ca scop optimizarea instrumentelor dvs. de marketing in cel mai bun mod posibil, astfel încât site-ul dvs. sau ceea ce doriți, să fie găsit în pozițiile de top ale motoarelor de căutare și cu anume cu acele cuvinte cheie care vă identifică (mai pe înțeles – fără plată).
Pentru realizarea unei strategii SEO sunt o mulțime de tehnici și tactici, White Hat SEO, Black Hat SEO, Grey Hat SEO (apărut recent), SEO On-Page, SEO Off-Page etc, am putea vorbi ore și ore în șir. O să vorbim mai detaliat în alt articol.
SEM – Search Engine Marketing
Este orice acțiune de a crea campanii de marketing pe Internet. În mod normal, SEM este utilizat pentru a desemna campaniile cu anunțuri plătite pentru afișarea în rețeaua de căutare, dar pentru a fi corecți, trebuie sa spunem că în SEM intră toate acțiunile de marketing din cadrul unui motor de căutare, fie că sunt plătite sau nu. Ambii termeni sunt strâns legați deoarece unul este întotdeauna necesar pentru funcționarea corectă a celuilalt. Dacă doriți să atrageți publicul de calitate pe site-ul dvs. și să creșteți vizibilitatea mărcii dvs. rapid și eficient, SEM are multe de contribuit. Deseori, când vorbim despre SEM, facem referință sau asociere cu PPC.
PPC – Pay Per Click
Se referă strict la modelul de publicitate plătit pe Internet. Un exemplu de PPC sunt campaniile Google Adwords și anunțurile sponsorizate care apar în primele rezultate ale căutării Google și în anunțurile din partea dreaptă. Acest sistem de plată pe clic este interesant pentru a ajuta la creșterea rapidă a traficului pe pagina de publicitate și de a genera vânzări sau vizibilitate. Este un sistem foarte util pentru companiile nou create, atunci când trebuie să se facă cunoscute urgent sau să aducă la cunoștința consumatorilor produsele noi.
” O mică anecdotă referitor la PPC – Termenul de PPC îl foloseam încă de pe la 14-15 ani (anii 96-97), doar că îl foloseam cu alt scop – Poate Pică Ceva – cu toate că, dacă să ne gândim un pic, are foarte mare legătură cu PPC-ul din online 🙂 ”
Blogul Corporativ
Un blog corporativ este un instrument mult mai important decât pare la prima vedere. În acesta veți putea partaja conținut cu clienții dvs., un conținut care le poate fi util, de exemplu, instrucțiuni privind modul de utilizare și funcții speciale ale produsului dvs. Publicarea sistematică în blogul dvs. va face ca pagina dvs. web să se actualizeze continuu, ceea ce favorizează poziționarea organică în motoarele de căutare. Plus la asta, vă va ajuta să vă obțineți vizibilitate pentru mult mai multe cuvinte cheie care vă interesează. În ceea ce privește articolele publicate, acestea vor fi distribuite la rândul lor și pe rețelele de socializare, pentru a interacționa și a mări numărul de Followers (urmăritori).
Fan Page – Pagina companiei pe rețele sociale.
Scopul profilurilor sociale, spre deosebire de ceea ce mulți cred, nu este acela de a obține noi clienți, ci de a crea o comunitate de utilizatori loiali brandului dvs. Dacă vom realiza acest lucru, vom atrage în mod evident noi utilizatori care vor deveni clienți. Este foarte important să cunoașteți bine profilul mediu al urmăritorilor dvs., astfel încât să puteți adapta mesajele pe care le împărtășiți la caracteristicile acestui profil.
Email marketing
Marketingul prin email este un instrument de marketing online care vă va ajuta, mai presus de toate, să vă păstrați clienții și să le aduceți la cunoștință ofertele dvs. sau noutăți ale produselor sau serviciilor pe care le lansați pe piață. Este important să știți că marketingul prin email, trebuie făcut și organizat foarte bine, ca să nu ne aducă și niște probleme pe lângă beneficii. În primul rând, este important să știți că lista contactelor la care trimitem newsletter-ul nostru trebuie să fie aprobată, nu putem trimite e-mailuri cu publicitate în stânga și în dreapta. De asemenea, trebuie să țineți cont, că foarte puțin ne place când suntem bombardați zilnic cu oferte și mesaje publicitare. De aceasta, email marketingul, trebuie făcut atent și bine gândit, pentru ca acțiunile dvs. să nu treacă de la un efect pozitiv la unul negativ.
Recomandare
Odată ce vă hotărâți și vă este clar care sunt instrumentele de marketing online, trebuie să dezvoltați un plan de acțiune pentru a ghida mișcările pe care le veți face în fiecare dintre ele. Pentru aceasta este important să:
- Efectuați o analiză preliminară: Înainte de efectuarea oricărei campanii, atât online cât și offline, este necesar să efectuați întotdeauna o analiză în care să verificăm în ce poziție suntem pe piață. Vom analiza concurența, acțiunile sale, ceea ce fac bine, ce fac rău, care sunt avantajele și punctele forte, care sunt dezavantajele noastre sau punctele slabe …
- Măsurați rezultatele: este necesar să luați măsuri, înainte de a începe campania, ca să avem posibilitatea să măsuram rezultatele campaniei. De exemplu, Google Analytics ne va ajuta să măsuram clicurile pe care utilizatorii le fac pe site-ul nostru web sau în anunțurile noastre.
- Web site Responsive: este esențial în timpul de astăzi. Cum am mai scris, pagina nostră web trebuie să se vadă bine nu doar pe calculator, dar și pe alte dispozitive, cum ar fi telefoane mobile sau tablete. Și desigur că designul site-ului nostru trebuie să fie atractiv.
După cum puteți vedea, marketingul online are multe elemente care trebuie studiate și cu care trebuie să avem grijă deosebită. Este adesea convenabil să lăsăm această treabă companiilor specializate care să ne ajute să îmbunătățim acest aspect. Dar dacă totuși ați hotărât să vă ocupați personal de aceasta, trebuie să studiați mult și să vă actualizați mereu pentru a fi în pas cu schimbările care se produc destul de des.
CELE MAI NOI ARTICOLE
SEO ON PAGE
Salutare prieteni. Când vine vorba despre SEO, cred că mulți știu că optimizarea SEO este împărțită în două părți: SEO On Page și SEO Off Page. Astăzi vreau să analizăm anume tehnica On Page și să vă dau un mini ghid a pașilor de urmat pentru o optimizare eficientă....
7 Tendințe de Optimizare SEO 2019
Astăzi vreau să vorbim despre tendințele de Optimizare SEO din anul 2019. După cum poate știți, lumea marketingului online se schimbă vertiginos de la an la an, nici Optimizarea SEO nu rămâne în urmă, datorită ponderii majore care o are în această ramură. Schimbarea...
Ce este SEO?
Sunt sigur că deseori ați auzit vorbind despre SEO, mai bine zis despre Optimizare sau Promovare SEO, și despre importanța pe care o are SEO pentru poziționarea unui Web Site în motoarele de căutare. Cel mai probabil că așa și este, deși este posibil să nu înțelegeți...